Bejelentés


Zámbó Jimmy emlékoldal Emlékezzünk Jimmyre! In memoriam Z.Jimmy


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.Keresés a honlaponÜzenőfal


Név:

Üzenet:

Anna néni:

„Mindig azt hiszem, hogy ha végzett a munkával, majd úgyis jön!” – suttogta Zámbó Györgyné (82), azaz Anna néni szerdán délben a csepeli temetőben, a szemeit pedig egy percre sem vette le fia sírjáról. Mint mondja, ő is „súlyos beteg”, de ezen a napon erőt vett magán, „már csak a többi gyermeke miatt is”. Zámbó Jimmy (†43) hét évvel ezelőtt ment el, testvérei szerdán emlékeztek meg róla a sírjánál.

Szerény körülmények között, szűk családi körben emlékeztek meg Zámbó Jimmy testvérei és édesanyja a „Király” halálának hetedik évfordulójáról. A csepeli temetőben a Zámbó gyerekek minden vasárnap rendre megjelennek, édesanyjuk, Anna néni manapság azonban már nagyon ritka vendég. Azt mondja, nagyon beteg. De január 2-a az a nap, amikor mindig össze kell szednie magát – lelkileg és testileg egyaránt.

– A mai napig várom őt – mesélte csendesen. – Úgy érzem, hogy ha végzett a munkával, jönni fog. Mint ahogyan mindig, akár hajnal kettő órakor is. De hiába látom a tévében, hiába hallom a rádióban, csak nem nyílik az ajtó. Örökké várni fogom őt, még akkor is, hogy tisztában vagyok azzal, ez csak a képzeletem. Bizony, én sem vagyok jól. Innen rögtön a kórházba visznek majd, mert rengeteg kivizsgálás vár még rám. De a gyerekek előtt soha nem mutatom betegnek magam, mindig nevetek, mindig jókedvű vagyok, pedig biztos sejtik, hogy ez nem így van.

Ma is azért szedtem össze magam, mert ők tudják, nekem itt a helyem, és én is meglátogathattam a fiamat, itt lehettem vele, még ha csak egy picit is. Soha nem felejtem el a búcsúnkat, amikor 2000. december 30-án este azt mondta nekem: „Drága Anyuci, ne haragudj, de most sietnem kell a fellépésemre!” Soha többé nem jött – folytatta szomorúan.

Jimmy halálának napján a testvérei, Marietta (53), György (52), Tihamér (50) és Árpi (49) mindig szűk családi körben emlékeznek meg. S bár vannak rajongók, akik ilyenkor is elkísérik a családtagokat az énekes sírjához, a nagy megemlékezésre, és emlékkoncertre idén is Jimmy születésnapja előtt egy nappal, január 19-én kerül majd sor. A temetőbe erre a napra ezreket várnak: rajongók várhatóak még Erdélyből és Ausztráliából is. A szentmisét követően pedig ismét megrendezik a hagyományos Zámbó Jimmy-emlékkoncertet, ahol Anna néni eddig szinte minden alkalommal az első sorból tapsolta végig a műsort.

„Nagyon szeretnék ott lenni! Nekem már csak ez az egyik út, hogy közelebb legyek a fiamhoz” – tette hozzá az édesanya.


Szavazás


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!